Kansenanalyse Sterke punten

Met de uitkomsten van ons rapport ‘Kansenanalyse voor herontwikkeling Stadhuis Almelo’ als bagage zijn we op dit moment de haalbaarheid aan het toetsen voor de volgende bestemmingen:

 

  • Wonen voor jong en oud: er zijn twee partijen die hieraan invulling willen geven. De  bewoners krijgen hierbij veel ruimte voor eigen inbreng.
  • Om de ouderenhuisvesting ook van de gewenste zorg te kunnen voorzien wordt met zorginstellingen samengewerkt voor hulp op afroep.
  •  Belangrijk is de huisvesting van Hof 88 die voor de culturele reuring zal gaan zorgdragen. De mogelijkheid van een verhuizing is in onderzoek. Een vestiging van een expositieruimte is eveneens in onderzoek; er zijn verschillende belangstellenden.
  •  Vanuit de Almelose horeca is belangstelling om zich te vestigen met een koffiecorner, een foyer, een lunchcafé en een restaurant. Deze vorm zal behalve externe bezoekers ook de verschillende gebruikers van het Huis van de stad – Almelo ondersteunen in hun dagelijks functioneren.
  •  Als Almeloër kun je gebruik maken van verschillende activiteiten als fitness, gameruimte  e.d. in het Huis van de stad – Almelo. Hiervoor roepen we ondernemers op om samen met Hergebruik Gebouwen te ondervinden dat hun ideeën mogelijk zijn.
  •  Tenslotte  gaat een kantoor ontwikkeld worden dat de ‘cloud’ als basis kent en de ontmoeting van ondernemers maximaal ondersteunt. Het ‘andere’ gebruik van werkruimte voor jonge inventieve ondernemers.

Wilt u het rapport lezen? Klik op onderstaande link.

 

pdf